за мен

Емил Данаилов
По Меконг

Един приятел често ме съветва: „Време е да избереш какъв искаш да станеш, като пораснеш!“ Докато взема обаче това съдбоносно решение, правя това, което винаги съм обичал – пътувам, пиша, снимам. Първото, защото имам „трънче в дупето“, както казваше майка ми, второто – думите са моите любими играчки, пък съм и филолог по образование, а третото ще да е, защото е по-лесно от второто, та като ме мързи да пиша, се успокоявам, че една снимка говори с хиляди думи. 🙂

Така през годините се натрупаха доста текстове и още повече снимки. Голяма част от тях публикувах някога в списание „Одисей“, на което бях главен редактор през първото десетилетие на века. (Ех, каква любов ми беше това списание!) Други отидоха при моите приятели и колеги от Осем, Жената днес, GEO, Bravacasa, Intelligent Life, Наш дом, Моето пътуване, Виж!, Voyage, Unique Estates, Портал Култура, Дневник и др.

Да си травъл журналист и фотограф, е наистина много приятно занимание особено ако не си от другата страна – тази на читателя, който трябва да изчете всички тези пътеписи. 🙂 Затова в подборката за сайта включих за разнообразие и няколко есета, стихотворения, както и малко публицистика. Със снимките попрекалих – никой не е добър редактор сам на себе си, затова сложих повече, отколкото ми се искаше. Може би за компенсация на всички онези необработени и непоказвани снимки от разни скитания по света, натрупали се в компютъра ми през последните години. Лека-полека ще кача и от тях.

Както ще забележите, голяма страст ми е Индокитай. На живо за тази част на света разказвам тук, а пък тук можете да прочетете още малко по темата, както и какво означава за мен пътуването въобще. Ето тук можете да изгледате едно кратко филмче за мен, а тук – още малко разкази за любими мои места.

От десетина години водя един семинар по травъл фотография. Датите на провеждане (един-два пъти в годината) публикувам във фейсбук профила си, както и на фейсбук страницата ФотоМобиле, където също така обявявам и провежданите от мен фототурове по света. Заповядайте!

Ако искате да се свържете с мен, можете да ми пишете тук или на emil.danailov@gmail.com

Приятно четене и разглеждане! 🙂
Емил Данаилов